TISKOVÉ ZPRÁVY ČJF

O SKOKOVÝ SVĚTOVÝ POHÁR V OLOMOUCI JE OBROVSKÝ ZÁJEM

Na seznamu účastníků 11. ročníku mezinárodních parkurových závodů Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc, které se budou konat od 20. do 23. června, zatím figuruje celkem 330 koní z 15 zemí.

Pořadatelé skokových závodů Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc, které jsou součástí světového poháru Mezinárodní jezdecké federace, se každoročně těší z velkého zájmu o účast na tomto mítinku. Letos je umocněn ještě tím, že se týden před i týden po něm konají další velké mezinárodní parkurové akce v Šamoríně a v Praze.

„Ačkoliv by se mohlo zdát, že si s pořadateli závodů konaných v blízkých termínech i destinacích konkurujeme, tak mnohdy je tomu přesně naopak. Část jezdců po CSIO v Šamoríně dorazí rovnou k nám a další část pro změnu z Olomouce pojede na CSIO do Prahy. Dokonce jsou tací, kteří absolvují všechny tři mítinky,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková.

Mnoho zájemců o účast při olomouckém CSI museli organizátoři akce odřeknout. „Bohužel nejsme schopni z kapacitních důvodů přijmout více koní, a to jak z hlediska možnosti ustájení, tak sportovního programu, který bude opět velmi nabitý a předpokládáme, že se bude závodit od brzkého rána až do podvečerních hodin,“ upřesnila ředitelka Equine Sport Center Olomouc Kristýna Koutná.

Celkový počet koní se tak bude pohybovat lehce nad třemi stovkami. Dorazí s nimi přes dvě stě jezdců reprezentujících patnáct zemí. Konkrétně půjde o reprezentanty Bulharska, Estonska, Japonska, Litvy, Maďarska, Německa, Nového Zélandu, Polska, Rakouska, Rumunska, Řecka, Saudské Arábie, Slovenska, Slovinska a samozřejmě České republiky. Domácích jezdců bude 58 a přivezou si s sebou 93 koní. Chybět mezi nimi nebude obhájkyně loňského vítězství v Grand Prix Sára Vingrálková, jež má nahlášené koně Kas-Sini DC a Pegasus Cekanane. Olomoucké závody si nenechá uniknout ani trojnásobný vítěz tamního Světového poháru Aleš Opatrný, a to s koňmi Congstar, Cross Over SR a Sandro of Chin. Na vítězné vlně po Grand Prix CSI2* ve Zduchovicích dorazí na Hanou Kamil Papoušek. Ten by se měl na kolbišti Equine Sport Center představit v sedle koní Vivano Blue, Messi´s Cool Lady a I-Crumble Air.

Druhou nejpočetnější výpravu vysílá Polsko a velmi silná sestava jezdců dorazí ze Slovenska. Jsou mezi nimi členové reprezentačního A-kádru – Bronislav Chudyba, Dominika Gaalová, Andrej Hollý, David Horvát, Radovan Šillo a za Slovensko startuje tradičně i Radovan Cibere, jehož dlouholetým domovským areálem je právě ten v Olomouci.

Podrobnosti o programu zájemci najdou na stránkách www.csiolomouc.cz.

Foto: Kateřina Navojová


Oficialní partneři